piątek, 14 czerwca 2013

arbuzowe lody z alkoholem | watermelon ice pops with alcohol




  

SKŁADNIKI | INGREDIENTS:





SPOSÓB PRZYGOTOWANIA | HOW TO MAKE: 

Usuń wszystkie pestki z arbuza,pokrój go na malutkie kawaleczki i rozgnieć widelcem w misce,a następnie odlej od niego sok. Do pokrojonych kawałków dolej alkohol - cin&cin watermelon,sok z cytryny i cukier, wymieszaj lub zmiksuj mikserem i odstaw na 20 minut. Gotową mieszankę wlej do foremek na lody i włóż do zamrażalnika na kilka godzin.
W wysokim naczyniu, w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, zmrożone lody zanurzaj w czekoladzie (po chwili mogą się zacząć rozpuszczać więc trzeba zrobić to szybko.Jesli czekolada spłynie,można pomagać sobie łyżką) a następnie posyp posypką. Wstaw do zamrażalnika na kilka godzin.

________________________________________________________________________________________________________


Cut up and mash up watermelon in bowl and pour off the juice. Add alcohol - cin&cin watermelon, lemon juice and sugar, mix it and leave for about 20 minutes. Ready mixture pour into ice pops form and put in to the freezer for couple hours.
In high jug melt in water bath milk chocolate, freeze ice pops dip in chocolate ( you must do this fast because ice can melting. If chocolate will flows you can help yourself with spoon) and sprinkle with decoration. Put into freezer for 3-4 hours.




2 komentarze:

  1. Jejku, świetnie wyglądają! Takie lody kupiłabym bez zastanowienia, nie pomyślałabym, że można zrobić takie cuda samemu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie wyglądają, idealne lody dla dużych dzieci:)

    OdpowiedzUsuń