wtorek, 4 listopada 2014

Koktajl gruszka-imbir-pistacja | Ginger-pistachio-pear coctail





                                           


   SKŁADNIKI | INGREDIENTS:
  (na 1 szklankę | for 1 glass)

  1,5 dużej gruszki | 1,5 of big pear
kawałek świeżego imbiru | piece of fresh ginger
 3/4 szklanki mleka mullermilch pistacjowy | 3/4 cup of pistachio mullermilch
     szczypta cynamonu | pinch of cinnamon
           odrobina soku z cytryny | 1 little spoon of lemon juice



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA | HOW TO MAKE:
Umyte gruszki pokroj w kostkę,wrzuć do misy blendera.Dodaj imbir( najlepiej według własnego uznania,ponieważ może być zbyt ostre). Dodaj resztę składników i zblenduj.
Najlepiej smakuje schłodzone:)

______________________________________________________________________________________________________________________________

Washed pears cut into cubes. Add ginger ( as your discretion cause it could be too spicy for you). Add the rest of ingredients and blend it.
The best way to serve -chilled :)
  

2 komentarze: