środa, 11 września 2013

chleb bananowy | banana bread



SKŁADNIKI | INGREDIENTS:





SPOSÓB PRZYGOTOWANIA | HOW TO MAKE:

Masło utrzyj dobrze z cukrem. Dodaj jajka i mleko, ale za każdym razem po dodaniu jednego jajka czy łyżki mleka wymieszaj dokładnie masę. W oddzielnej misce połącz mąkę z łyżeczką sody, a następnie dodaj do jajek z masłem i mlekiem. Wszystko dokładnie miksuj,aż masa będzie gładka i nie będzie w niej żadnych grudek. Obierz banany i za pomocą widelca rozgnieć wszytskie na papkę (nie musisz robić tego dokładnie:))

Dorzuć je do masy i ponownie zmiksuj.



 temperatura pieczenia: 170 °C                     czas: 1 godzina 10 minut*


*co jakiś czas dobrze sprawdzić drewnianym patyczkiem

______________________________________________________________________________________________________________


Mash butter with sugar in bowl. Add eggs and milk, but every time you add 1 egg or 1 spoon of milk- mix it.
In other bowl combine flour with little spoon of  baking soda,then add it to eggs,butter &milk. Mix it tightly until the mass will be smooth and there'll be no clods.

Peel bananas and mash them with fork :) add to our flour with other ingredients and mix it again.


baking temperature: 170 °C                            time: 1 hour 10 minutes*


* check your bread with wooden stick from time to time






3 komentarze:

  1. Bardzo podoba mi się taka wizualna lista składników :) Fajny pomysł.
    A sam chlebek bananowy to mój faworyt wśród tego typu wypieków. Przepyszny!

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję bardzo! :) chciałam żeby czytelnikom łatwiej było skojarzyć składniki,przy pamięci wzrokowej również się to bardzo przydaje ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń