SKŁADNIKI | INGREDIENTS:
KREM | CREAM :
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA | HOW TO MAKE:
Rozpuść gorzką czekoladę wraz z masłem w kąpieli wodnej. W osobnej misce ubij jajka z cukrem na gładką i puszystą masę a następnie dodaj do niej kakao,delikatnie mieszając. Do tej masy dodaj ostudzoną czekoladę z masłem. Delikatnie mieszając dodawaj mąkę - porcjami. Na koniec pokrój mleczną czekoladę w drobną kosteczkę, umyj maliny i je również pokrój na kawałki. Dodaj je do masy, nakładaj do foremek po 1,5 łyżki ( muffiny po upieczeniu będą ciężkie i troche urosną,dlatego lepiej nałożyć mniej)
temperatura pieczenia: 180°C czas: ok 25 min
KREM:
Ubij śmietankę na dość sztywną masę wraz z cukrem pudrem,najlepiej nakładać rękawem cukierniczym :)
______________________________________________________________________________________________________
Melt dark chocolate with butter in a water bath. In other bowl beat eggs with sugar cane until will be smooth and fluffy. Add cocoa and mix it softly. To this mass add cooled chocolate with butter- mix softly and slowly add flour. At the end cut milk chocolate on very small pieces, wash raspberries and cut them too. Add to mass,pour it to molds (1,5 spoon of one) ( muffins after baking will be heavy so better when You lay less)
baking temperature: 180 °C time: 25 minutes
CREAM:
Beat whipping cream on rigid mass with castor sugar, apply with piping bag :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz